Няколко аспекта за подобряване на работната стабилност на ултразвуковата заваръчна машина

Няколко аспекта за подобряване на работната стабилност на ултразвуковата заваръчна машина

Когато използвате ултразвуковата машина за заваряване, е много важно да поддържате изходната мощност стабилна, за да получите квалифицирани продукти. Ако изходната мощност не може да бъде стабилна, директният резултат е, че машината не може да получи стабилна топлинна енергия при триене. Вижда се, че стабилната изходна мощност е много важна, така че как можем да накараме ултразвуковата заваръчна машина да получи стабилна изходна мощност? Тя се нуждае главно от следните четири аспекта: изходната мощност на машината, съотношението на разширяване на ултразвуковата заваръчна глава, източника на налягане и източника на напрежение.


  Има формула като тази: действителната налична мощност = ултразвукова изходна мощност на машината + коефициент на разширяване на ултразвукова заваръчна глава Според формулата можем да видим, че за конкретна машина, колкото по-голяма е изходната мощност на машината, толкова по-малко е съотношението на разширяване на рогата; в противен случай е същото. Трябва да получим стабилна изходна мощност, което не означава, че колкото по-голяма е мощността, толкова по-добре. Трябва да изберем подходящата мощност според характеристиките на материала, за да поддържаме стабилната му продукция


Обърнете внимание на координацията на налягането и напрежението на въздуха. Според опита често се случват такива неща. Когато работното време не успее да достигне стандарта за качество, те спират да използват напрежението и налягането на въздуха след работа, за да отговарят на стандарта за качество. Освен това, когато много хора използват напрежението и налягането на въздуха едновременно, когато налягането на въздуха в цилиндъра за съхранение на въздух на въздушния компресор е твърде ниско, автоматичното надуване често води до грешки в продукта.


  Според наличните ресурси инженерът трябва да направи разумен дизайн. Наличните ресурси включват главно: съществуващо оборудване, изисквания за качество на продукта, позициониране на продукта и материали. Това се дължи на някои ресурси на оборудването


Когато Китай го няма, е необходимо да се използват умения за проектиране на продукти, за да съответстват на съществуващите ресурси на оборудването.


Следователно, за да получим стабилна изходна мощност, трябва да обърнем внимание на следните аспекти



1. Инженерът трябва да има пълно разбиране на работата на машината




2. Разберете необходимите характеристики на продукта




3. Имате цялостно разбиране за съответната връзка между ултразвуковото и заваряване на продукта


4. Използвайте оборудване за стабилизиране на захранващото напрежение и стабилен сгъстен въздух


предишен: Какви са изискван...

Следващия: Ултразвуков метод...